6 Ağustos 2024 Salı

Unnamed Memory | Anime


Mavi kulede yaşayan bir cadı, lanetlenmiş bir prens... 
Yapım yılı: 2024 Tür: fantastik, macera, romantik 

Konusu: "Kazanan olarak dileğim, kuleden inip karım olman." Ölümcül bir kuleye tırmanan Oscar, kulenin efendisi, Mavi Ay'ın Cadısı'nın gücünün peşindedir. Oscar, cadının inanılmaz sihrinin üzerindeki, bir eş olarak kimi seçerse seçsin öleceğine dair laneti kaldıracağını umut ediyordur. Ama Prens Tinasha'nın ne kadar güzel olduğunu gördüğünde, aklına daha iyi bir fikir gelir! Lanete rağmen hayatta kalabilecek kadar güçlü olduğundan emin olduğuna göre, neden sadece onunla evlenmiyordur ki? Tinasha bu fikre pek sıcak bakmasa da prense yapılan büyüyü araştırırken bir yıllığına kraliyet kalesinde, Oscar'la birlikte yaşamayı kabul eder. Ama cadının güzel yüzü, ardında birkaç ömürlük karanlık sır saklıyordur ve bu sırlar yeniden su yüzüne çıkmaya başlar...

Ayrıntılara geçmeden önce bu animeyi gerçekten sevdiğimi söylemeliyim. Sanırım benim anime tarzım romantik tarzmış :) Nihayet bunu keşfedebildiğime göre yorumuma geçebiliriz :D


Bu şekilde krallıklar var, her birinde yaşayan insanlar ve büyücüler var ve kısmen şeytanlar var. Bizim yani Oscar'ın krallığı Farsas ve olayların büyük çoğunluğu burada geçiyor. Tuldarr ise cadımızın krallığı. Ve cadımız da oranın kraliçe adayıydı eskiden. Bunun dışında çıkan yeni karakterleri anime öyle bir tanıtıyor ki sanırsın birkaç bölüm bizimle olacak bunu aklımda tutayım falan dersin ama o ciddiyetli altyazılar yalnızca o an olan olayları anlayabilmen içinmiş. Bir gördüğün karakteri bir daha görmüyorsun falan. :D


Cadımız burada yaşıyor ve yaklaşık 400 yaşında. Bu kuleye 'tırmanabilen' kişinin bir dilek hakkını gerçekleştiriyor. Ancak kuleye tırmanmak o kadar zor ki engeller yüzünden uzun süre kimse cadıya ulaşamamış mesela. Ama sizce de kule çok uyduruk durmuyor mu? :)


Ama ben özellikle Tinasha'nın saç ve göz rengine, kıyafetlerine, tarzına, duruşuna bayıldım. Gerçekten de tam bir Mavi Ay'ın Cadısı :) <3


Bu da Oscar. :) Farsas Kralı'nın oğlu ve Akashia kılıcının sahibi. Tek bir tane olan bu kılıç öyle bir şey ki kullandığında sihir etki etmiyor. Ve bu Oscar'ı büyücülere karşı çok güçlü bir hale getiriyor. Ancak yıllar önce soylarının devam etmemesi için Sessizlik Cadısı Oscar'ı lanetlemiş. Bir eşi olduğunda doğacak olan çocuğun anne karnında etki ederek onu öldürdüğü senaryosu üzerine kurulu bir lanet. Oscar da bunu bozmak için Tinasha'dan yardım istiyor. 


Tinasha yaralandığı zaman kendi kendini iyileştirebiliyor, uçabiliyor, kendini ve insanları oradan oraya ışınlayabiliyor ve daha bir sürü farklı sihir yapabiliyor. Kısacası Tinasha çok güçlü bir cadı ama duyguları söz konusu olduğunda tam bir şapşal :) 

Oscar kuleyi tırmanabildiği için onunla bir yıllık sözleşme imzalıyor. Ve bu sürede ona yapılan büyüyü araştırmak için Farsas Kalesi'ne yerleşiyor. Oscar bu süre zarfında Tinasha'yı evliliğe ikna etmek için elinden geleni yapıyor. Cadımız her seferinde reddediyor ama gelin görün ki Oscar ile pek bir samimi :) 


Sürekli böyle sahneleri var mesela. Bir de Tinasha'nın Oscar'a sürekli 'siz' diye hitap etmesi sinirlerimi bozdu. :D Neyse kral olduğu için herhalde, yani Oscar sonradan kral oluyor ama bu spoiler sayılmaz. :)


Bunun dışında kılıç dövüşleri, ülkeler arasında çıkan anlaşmazlıklar ve kısmen savaşlar ile geçiyor animemiz. Şu arkadaki robotumsu şey gibi şeylerle (bu nasıl bir cümleyse artık idare edin :D) büyülerle ve diğer cadılarla (büyücüler ve cadılar farklı ama ikisi de büyü yapıyor ben de çok karıştırmıştım) birlikte enteresan olaylar oluyor. Fantastik kısmı böyle geçiyor, ben bu türü pek sevmediğim için başta biraz endişelenmiştim ama inanın fantastik sahnelerde bile hiç sıkılmadım. Özellikle aradaki romantizm merakımı diri tuttu. İkilinin romantik sahneleri, Tinasha'nın uçarak Oscar'ın kucağına inmesi, ikide bir öpüşüp aramızda hiçbir şey yok demesi falan aşırı güzeldi, bayıldım. :) 

Opening'i ve ending'i de çok iyiydi. Opening'ini buraya bırakıyorum. 

***Spoiler***


Ben ormandaki cadı Lucrezia'yı da çok sevmiştim, keşke onu daha fazla görebilseydik. Hatta ben Oscar'ın yardımcısı olan adamla sevgili olacaklarını ummuştum :D Onun dışında bu cadı Tinasha'nın bir erkekle birlikte olursa ruh büyüsü yapma yeteneklerini kaybedebileceğini söylüyor ve bunun tehlikeli olduğundan falan bahsediyor. 


Ancak 10.bölüme geldiğimizde, bu sahnede Tinasha "Büyülerimi yeniden düzenlemeliyim." deyip hiçbir şey olmamış gibi büyü yapmaya devam ediyor :D Bu gerçekten bana en saçma gelen şey olabilir. Madem bu kadar basitti, ne diye o kadar dram yarattınız? :D:D:D

   En sevdiğim kısım ise tüm bunlardan önce Oscar ve Tinasha farklı bir kaleye gidiyorlar, orada bunlara aynı odayı veriyorlar. Tinasha orada Oscar ona dokunmasın diye kedi kılığına giriyor. O çok hoşuma gitmişti. Özellikle kediyken suya düştüğünde iyi değilim demesi, Oscar'ın şaşırması ve Tinasha'nın kediyken ıslanmaktan nefret ediyorum diye bağırması. O sahnelere bayılmıştım.   


Daha sonra sonu mutsuz son gibi değerlendiriliyor ama benim çok hoşuma gitti. Daha önce birkaç kez gözümüze sokulan mavi küreyi kullandılar. Ve Tinasha'nın sonunda "Mavi kulede yaşayan bir cadı, lanetlenmiş bir prens. Zamanda geriye gidebilselerdi neyi isterlerdi? Bu her zaman yeniden yazılabilecek bir hikaye." demesi zamanda geriye gidip Oscar'ın kendisini kurtarmasına engel olmaya çalışacağını gösteriyor. Böylece 400 yıl sonra yeniden birlikte olabilecekler. İşte bu senaryo benim çok hoşuma gitti Tinasha bunun için çabalarken neler olacak? 2.sezonda bunu anlatacak olabilirler. 2.sezonun habercisi gibi bitti yani tam olarak. Ve Ocak 2025'te 2.sezon gelecekmiş diye duydum. Umarım bu haber doğrudur, sabırsızlıkla bekliyor olacağım. 


Oscar'ın yaptığı fedakarlıkta muhteşemdi, sırf aşkı acı çekmesin diye adam kendini yok etti. Ne adamlar var ya :D 

Evet, sanırım yazının sonuna geldik. Siz izlediyseniz nasıl buldunuz bu animeyi, yorum yapmayı unutmayın. Sevgiler... Jaa-ne <3

4 yorum:

  1. izlemedim listeye alayıms :)

    YanıtlaSil
  2. Bazı çizimler gerçekten uyduruk duruyor :D Ama yine de romantik ve üstüne fantastik olan her şeye bayılırım. İzleyeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahah değil mi :) yaa sevindim buna keyifli seyirler, umarım beğenirsin :) <3

      Sil