5 Nisan 2019 Cuma

The Walking Dead 9.Sezon 15 &16.Bölüm İncelemesi


Merhaba, the walking dead’i izlemeye devam eden var mı? Diye soruyum önce etrafımda kime sorsam bırakmış oluyor, ben de onları yeniden başlatmaya çalışıyorum :) üçüncü, dördüncü sezon falan gerçekten sıkıcı (özellikle valinin olduğu yerlerde baya sıkılmıştım ben de) ama lütfen devam edin izlemeye devamı çok güzel özellikle yedinci sezon benim en sevdiğim diyebilirim. Sekiz ve dokuz da çok güzel hepsi güzel kısacası 20 sezon da olsa izlerim ben :D Neyse çok uzatmadan asıl konumuza gelelim; sürpriz bozan (spoiler) içerecek o yüzden izlemeyi bırakanlardansanız kapatın bu sayfayı aşağıdaki fotolara sakın bakmayın açın izlemeye devam edin 9. sezonu bitirin sonra gelin, hiç izlemediyseniz açın izlemeye başlayın, izlediyseniz ne güzel hemen yorumlara koşun ;) -önce okuyun tabi- izlemeyi düşünmeyenler de okuyabilirler tabii 
ay neyse çok uzattım, tamam kapatıyorum bu konuyu o zaman şöyle buyurun efendimiz:


Önce 9.sezon 15.bölümü biraz hatırlayalım; sezon başından beri bahsedilen panayır sonunda gerçekleşmişti. Bir önceki bölümde Michonne’un neden bu kadar korumacı, güvenlikçi bir tavırda olduğunu öğrenmiştik, daha sonra Judith’le duygusal bir konuşma yaptılar ve michonne kararını değiştirmiş, Daryl ve Lydia Hilltop’a giderken onlara katılmıştı. Michonne’un bu kararı vermesinde Judith çok etkili oldu gerçekten de. Tıpkı Rick’in bazı kararları vermesinde Carl’ın etkili olması gibi. Bu bölüm Rick’ten çok bahsedeceğim sanırım. Bu arada konuyu çok saptırmadan micchone’un yeni -daha doğrusu bu sezondaki- saç tarzını çok beğendiğimi söylemek istiyorum. Sizce de çok yakışmamış mı? 


Anne Michonne'u ayrı bir sevdim ben bu sezon en favori karakterlerim arasında...
Gelelim panayıra; Kral, Rick ve Carl’dan bahsetti açılış konuşmasında. Gerçekten Carl ve Rick’in hayalleri gerçek olmuş gibiydi ta ki Lydia gelene kadar. Alışveriş yaptılar, şarkı söylediler, film izlediler. Bu bölüm ne kadar güllük gülistanlık geçiyor, gerçekten bir şey olmayacak mı acaba demiştim ki şu efsane sahne gerçekleşti:




Ağzım açık izledim bu sahneyi, baya etkilendim. Çizgi romanı bilmemek çok iyi oluyor böyle durumlarda, lütfen çizgi roman spoilerı vermeyin diye hatırlatayım yeri gelmişken. Burada en çok kime üzüldün diye sorarsanız net bir cevabım yok. Henry mi? Hayır. Henry’e Lydia diye tutturduğu için gıcık olmuştum. Tara ve Enid mi? Onlara çok üzülmekten ziyade şaşırdım hiç beklemiyordum gerçekten. Sanırım burada en üzüldüğüm Carol oldu. Arkada kalanlar daha kötü oluyor bana göre hep onlara daha çok üzülüyorum. Bir de Daryl‘ ın koşup bakmasını engellediği sahnede bittim ben, yine ağlattı beni walking dead :(

Daryl sen nasıl bir adamsın? Buna daha sonra ayrıntılı değineceğim...


Gelelim son bölüme Winter is coming nedir :D game of thronesa özenmek mi, selam göndermek mi, saygı duruşu mu bilemedim. Senelerdir kar yağmıyordu the walking dead de, şimdi hem öyle böyle değil fırtınalı ilginç geldi özellikle şu aylakların kar altından çıktığı sahne çok iyiydi. Bu arada 15. bölümün adı ‘fırtına öncesi sessizlik’ ken 16.bölümün ‘fırtına’ olması çok güzel bir detay ama insan şöyle düşünüyor bölüme başlarken o fırtına öncesi sessizlikse bu ne olacak. Beklentiyi yükseltiyor yani ama şöyle de bir durum var. Kazıkların üzerinden daha ne kadar geçti ki, savaş planı yapacak kadar olmadı en azından o yüzden anlayabiliyorum bu bölüm çok aksiyon olmaması beni rahatsız etmedi sevdiğim güzel bir bölüm oldu hatta. Ama kazıklı bölüm sezon finali olsaydı daha mı iyi olurdu diye düşünmüyor değilim. 

Bu bölüm en enteresan gelen Krallık'ın çöküşüydü. Erzakları kalmayan ve fırtınayla baş edemeyen Krallık Hilltop'a göç etmeye karar verdi. Bu göç sırasında da Kral ve Carol ayrıldı bu da çok tuhaf gelen ikinci olay açıkçası tam olarak anlayamadım yani çok da açıklamadılar bir afalladım orada. Kral Henry'nin ölümünden dolayı Carol'ı suçlayamadığı için Daryl'ı suçluyormuş falan filan ama bana kalırsa oğullarını kaybetmenin acısını birbirlerine daha sıkı sarılarak yaşamalılardı. Ayrıca Carol sen napıyorsun queen olamadım diye yani Daryl bu kızla olacak bir kere:


hem böyle düşünen sadece ben değilim...😋

                                   



Kral da baya kıskandı sizi ama bir ayrılın rahat durun ya :D Şaka bir yana Kral gerçekten kıskandı. Daryl'ı kenarı çekip ifadesini aldı falan... Yok canım kralımıza yakışmaz böyle şeyler Carol'ı istedi kibarca adam. Sen gelme yanımıza dedi.


'Daryl sen nasıl bir adamsın?'dan devam ediyorum. Şu sahnede kral: "yaşadığımız onca şeyden sonra bunu bana verebilir misin" dedikten sonra hiçbir şey demeden gitti ya deliriyordum. Bir insan hiç mi değişmez. Böyle çivisi çıkmış bir dünyada karakterini korumayı nasıl başarabiliyorsun? Tüm karakterler değişim geçiriyor twd evreninde biliyorsunuz ama Daryl... sen bir tanesin... hayranım sana. Adam gibi adam derler ya o sensin işte. Ama şu diyalogların hakkını yiyemem Carol, o kadar haklısın ki...
Daryl: (Lydia'yı göstererek) İyi bir çocuk 
Carol: Ona bakınca sadece Henry'yi görüyorum
Daryl: Bana bakınca kimi görüyorsun?
Carol: Seni görüyorum

Negan ve Judith diyaloglarına da bayıldım bu sezon. İkisinin arasında çok güçlü bir iletişim var. Negan Carl'a da değer veriyordu (aslında genel olarak -eskiden de- Negan çocukları seviyordu diyebilir miyiz) ama Judith'le ilişkisi çok başka, ben çok seviyorum bu ikiliyi.
Sezon finalinde ise bölümün en önemli olayı şüphesiz Negan'ın Judithi kurtarması, tabii kimsenin kılını kıpırdatmayıp Negan'ın koşması ilginçti burada da ama bunu aralarında en cesur olanın Negan olmasına veriyorum.

 

İşte burada yine ağladım çünkü Carl'ın şu hayalini hatırladım, Carl'ın hayali gerçekleşmiş gibi değil mi sizce de?
  



'Negan artık iyi biri mi?' diye twitterda paylaşmış FX tv bu fotoğrafı:

                                       
ben de şöyle diyorum o zaman:


Michonne'la konuşurken söylemişti Negan bunu. Michonne'ın kafasında hala bir şimşek çakmadı mı merak ediyorum. Negan' ı bırak da alfanın kafasını koparsın işte umarım bu kararı verebilir Michonne yeni sezonda...

Ah eskiden en sevdiğim karakterler; Glenn ve Daryl derdim :/ Şimdi o kadar çok Daryl dedim ki Glenn'i anmadan geçmek istemedim. ve Negan'dan da çok bahsettim. Biliyorum Negan'ı sevmemem lazım Glenn'i öldürdü ama nasıl desem eskiden Negan bölümlere bir heyecan katıyordu onun için görmek istiyordum, şimdi o kadar değişmiş ki. Onca engeli aşıp kararlı bir şekilde Negan'ı öldürmeye gelen Maggie'nin, ben Negan'ı öldürmeye gelmiştim deyip geri dönmesi gibi hissediyorum aynı Negan'a karşı.  Maggie ile aynı duyguları besliyoruz. Maggie de en sevdiğim karakterlerin başında bu arada. Ben böyle bir durumla karşı karşıya kalsam ne yaparım diye düşündüğümde ara sıra hep Maggie ne yapardı diyorum, çok seviyorum karakterini, Lauren Cohan'ı da çok sevmeye başladım bu sayede, harika bir oyuncu.  Gelin görün ki diziden ayrıldı :/ Ama geri dönecek hissediyorum :) Maggie Georgie'nin yanında deyip duruyorlar. Ben de unutmuşum Georgie'yi, sinir oluyordum kim bu Georgie diye. Siz de benimle aynı durumdaysanız üzülmeyin şimdi size hatırlatacağım kim olduğunu sonunda buldum :D


Hatırladınız mı :) Bu arada sonunda radyodan bir ses geldi ya, o ses bu kadına aitti bence, Maggie'nin dönüşüne bir işaretti. Herkes Rick'i bekledi ama bilmiyorum ben Maggie'ye daha çok sevinirim gibi geliyor. Bir de commonwealth mi ne o topluluk olabilir diyorlar radyodaki ses. O topluluğu ilk defa duyuyorum o yüzden yorum yok.

Bu arada Rick'ten hiç bahsetmedim bir de Rick'ten çok bahsedeceğim demişim :D Rick severler kusura bakmasın. Ben de Rick'i çok seviyorum tabii ki ama bazen çok acımasız olabiliyordu o da. Mesela Rick olsa, ölse Lydia'ya Daryl gibi bakmazdı diye düşünüyorum hoş daha iyi olurdu ya kazık felaketi yaşanmamış olurdu belki de. Negan'ın haline baksanıza Rick gerçekten de çok ileri  görüşlü bir lidermiş. Ama ona geri döner diyemeyeceğim,  çünkü bildiğim kadarıyla 3 bölümlük the walking dead filminde rol alacakmış. O zamana kadar bekleyeceğiz mecbur :)

Şimdilik bu kadar baya uzun oldu ama buna ihtiyacım vardı sanki. Hoşça kalın, kendinize iyi bakın bunlar da bonus sizler için :















5 yorum:

  1. Ben bir aralar sıkı takipçilerindendim. Ancak zamanla sıkıldım. -,-
    En son 8. sezonda bıraktım. Bir de yabancı dizi sitelerinden bulmak zor oluyordu diziyi. Eğer dizinin güncel yayınlandığı bir site varsa tekrar başlayabilirim . :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba tekrar. Evet biz dert anaları The Walking Dead hayranıyız. Bu sezon oldukça heyecanlı geçti. Telsizdeki sese takıldık son sahnede. Herkes Rick'le bağlantı kuruyor ama bence değil. Ya sizin dediğiniz gibi bu kadınla alakalı çünkü bunu unuttu herkes fakat boşuna gösterilmemişti elbette. Veya benim tahminim Fear the walking dead ve morgan tarafıyla alakalı. Onlarda da telsiz var biliyorsun. Zaten önümüzdeki sezondan sonra dizilerin birleşeceği söylentileri var. Tabi Morgan da oraya boşuna gönderilmedi. Bu sezon en çok Negan beni etkiledi. Bir zamanların dikenli telli sopasıyla insanların yüzünü dağıtan adamının bu kadar değişmesi çok etkileyici. Yani Morgan haklı çıktı. İnsanlar değişebilir. Zaten Negan'a baktığımızda bence validen daha kötü bir adam değildi. En azından çocuklara bebeklere merhameti vardı. Kadına tecavüz suçuna karşıydı biliyorsun Sashaya tecavüze yeltenen birini öldürmüştü. Bundan dolayı aslında Negan aşırı nefret edilen bir karakter değildi. Ve hep bir yanımız onun iyi olmasını, değişmesini istedi. Zaten Carl'ın da son isteği buydu. Hayalinde Negan'ı insanların arasında topluluğa katkı sağlarken görmek vardı. Negan'ın Judith'i kurtarmak için kendisini tehlikeye atması da bu sezon insanların arasına karışacağını ve affedileceğini gösteriyor. Ben bu sezonu çok sevdim. Ve hatta Negan'ın Alfayı yenme konusunda da faydasının olacağını düşünüyorum. Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Söz konusu The Walking Dead olunca böyle çenem düşer. Bu arada gecikme için tekrar özür dilerim. Fark etmemişim bloğu takibe aldığınızı. Şimdi takipteyim artık bu tür yazılarınıza ilk yorumlar benden gelir kesin. Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, olsun hiç önemli değil geç olsun güç olmasın :D istediğin kadar yazabilirsin hatta daha iyi olmuş uzun olması ben çok mutlu oluyorum böyle the walking dead hakkında konuşabileceğim birilerini bulunca :)<3 twd ayrı bir evren ya her bölümünü izlediğimde ayrı bir heyecan, mutluluk :) bir tek işte sezon tatillerinde çok özlüyorum keşke her zaman olsa :/ ama o zaman da bu kadar çok sevmezdik belki... ben de game of thrones'a başladım twd bitince böyle bir boşluğa düşmüş gibi oluyor ya o sırada başlayım dedim 1.sezonu bitirdim daha yeni bakalım güzel gidiyor ama twd'nin yerini tutmaz gibi geliyor şuan...Twd bu sezon hakkında aynı şeyleri düşünüyoruz resmen. Çok güzel anlatmışsınız Negan'ı elinize sağlık, benim de yazımda eksik kalan yerler tamamlanmış oldu böylece :) aynen alfa'nın sonunu Negan getirecek kesin affedilmesi Michonne tarafından zor gibi gözüküyor ama neden olmasın o da değişim geçiren bir karakter sonuçta ve Judith'i kurtarması büyük bir etken dediğin gibi, fear the walking dead izlemiyorum ama evet iki dizinin birleşeceğini duymuştum. Morgan benim için çok önemli bir karakter değil açıkçası birinci sezonda sevmiştim galiba ama sonradan bir saçmaladı o da öldürmek konusunda falan, o yüzden çok sevemiyorum Morgan'ı. Fearda benim asıl favorim Dwight. Dwight karakterini bu sezonda görmeyi çok istemiştim hatta Negan'la falan ama fear'a geçmiş o da Morgan gibi. İkisi orada birlikte aynı gruptalar mı bilemiyorum ama birleşme fikri ilginç gerçekten bakalım neler olacak benim de çenem düştü galiba (neden acaba :D) çok teşekkür ederim bu güzel yorum için, çok sevindim <3
      Keşke biran önce yeni sezon gelse de hemen yazabilsem teoriler, yorumlar falan her zaman beklerim... kocaman sevgilerimi gönderiyorum ben de hoşça kalın :)) <3

      Sil