6 Ekim 2019 Pazar

Bi’ Dizi Bi’ Film

Merhaba yine ben, aslında en üstte maraton yazısı olsun istiyordum ama blog okumayı ve yazmayı çok özlemişim dayanamadım :) Şimdi sizlere geçen ay izlediğim bir dizi bir de film önerim olacak :)



Dizi önerim bu; ucuz roman anlamına geliyor ismi. İlk sezonda vampirleri anlatırken geçiyor; ucuz roman adı. Şu an ikinci sezondayım ve bu diziyi çok sevdim. Toplamda üç sezon. İçinde her şey var; yeraltı canavarları, vampirler, kurt adamlar, hatta cadılar. Şu an beni psikopat olarak görmeyin ne olur, maratonla birlikte üst üste geldi sadece aslında minnoş biriyimdir :D Tabii ki diziyi sevmemdeki tek etken bu değil, hatta en büyük etken diziyi sevmemde şu oldu; suçluluk duygusunun çok güzel işlenmesi. Daha fazlası spoilera gireceği için başka bir şey söylemeyeyim kısacası kesinlikle tavsiye ederim. İyi seyirler şimdiden :)


Filmimiz de bu... 2005 ABD yapımı, dram, gizem, gerilim türünde. İzleyenleri yoruma alalım hemen -harika değil mi ? :) Bu hikaye benim de aklıma gelmişti önceden yazayım diyordum daha önceden yapılmış :) Bu film puzzle kurgunun atası bence. Film hakkında bir de şunu söyleyim, ipuçları yakalamaya çalışıp filmi çözmeye çalışmayın boşuna beyin yakmayın. Çünkü ben öyle yapmaya çalıştım ama bu beyin yakan cinsten değilmiş, konusu; hastasını intihardan kurtarmaya çalışan bir psikiyatristi anlatıyor bu kadarını bilseniz yeterli çok fazla yorumları da okumayın derim,  sadece izleyin, puanım 8,5/10 (hatta 9, hatta 10 vereyim. 1,5 puanı neden kırıyorsam düşündüm bir şey bulamadım)



Vee son bir gün kaldı yeni bölüme, o kadar heyecanlıyım ki bunu paylaşmadan duramadım. Başka heyecanla bekleyenler kimler bakalım? Bloğumda en çok okunan yazılar Twd incelemeleri :) Bölümler geldiğinde ben de inceleme yazmaya çalışacağım, takipte kalın... Unutmayın çünkü “Fısıldayanları birlikte susturuyoruz”

https://m.youtube.com/watch?v=1JLUn2DFW4w Ve ben seni nasıl unuturum. Seni de sabırsızlıkla bekliyorum biz de hazırız yo! 

(İyi ki bir dizi bir film dedim, neyse bu da bonus olsun :D iyi seyirler) 

12 yorum:

  1. Çok güzel öneriler bunlar teşekkürler efenim ):

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek efendim, yorumlarınızı bekliyorum :D

      Sil
  2. Stay filmini ben de izledim.Çok karışıktı.Ama sonunda her şeyi anlamıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle oluyor ya ne oluyor her şey karıştı falan diyorsun ama sonunda anlamanın verdiği haz :) Çok teşekkür ederim yorum için :)

      Sil
  3. Penny Dreadful izleme çabalarım hüsranla sonuçlandı, nedense sarmadı beni. Oysa karanlık atmosferli dizilere bayılırım.. Filmi not ettim, çok ilgimi çekti.. TWD izlemeyi iki sezon önce bıraktım herhalde. En son Carl'a veda etmiştik, onu hatırlıyorum. İlgimi kaybetmiştim ama şu sıralar merak etmeye başladım. Belki kaldığım yerden devam edebilirim vakit bulursam :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Penny dreadful aslında biraz yavaş ilerlediği yerler oluyor, ben en çok başroldeki kadın karakterin psikolojik travmalarıyla dizinin çözülmesini sevdim ilk sezonda. İkinci sezonda cadılar falan geldi bir fena oldu dizi bakalım... Twd’ye devam etmelisin kesinlikle 9. Sezon efsane, 7 gibi aynı 7’yi sevdiysen seversin bence sekizinci sezon çok aksiyondan sıkılmıştık ama 9’da ilk sezonların showrunner’ı Angela Kang geri dönüyor o yüzden ilk sezonların havasını hissedebiliyorsun bu arada yorum için çok teşekkür ettim canım :) <3

      Sil
  4. Penny Dreadful izlemeyi düşünüyorum ama Dorian Gray'in Portresi'ni henüz okumadım, o yüzden izlemeyi erteliyorum. Hatta bu arada tekrar Frankestein'ı okumayı istiyorum, bakalım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, ben ikisini de okumadım :( Frankestein hele okumadım derken utanıyorum :/ ama okumam lazım, ilk fırsatta onu okurum umarım :) Dorian Gray hakkında bir şey diyecektim ama dizi hakkında spoi vermeyim en iyisi :D Keyifli okumalar, izlemeler o zaman ve teşekkürler yorum için :))

      Sil
  5. breaking bad izlicez tabii :) penny dreadful artık klasiklerden oldu. stay bilemedims bakayıms :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay evet ya bir gün kaldı ona da sanırım <3 Stay çok güzel, bak bence beğenirsin :))

      Sil
  6. Penny güzel bir dizi. Öneri listesi de güzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, beğenmenize sevindim :)

      Sil